De bedste aktier at købe lige nu – September 2020

I denne udgave af den månedlige aktiemarkedsanalyse skal vi kigge på de bedste aktier at købe i september 2020. En stor del af listen er konstant med listen fra juli måned, ikke mindst fordi at de flest respektive aktier fortsætter med at være lukket på niveauet før covid-19. I forhold til vores valg af Tesla-aktien, så er lige præcis denne aktie på sit højeste i øjeblikket.

Ikke desto mindre er de 10 følgende selskaber de bedste at investere i i september måned.

1. Amazon – Uovervindeligt afkast i 2020 (NASDAQ)

Det kommer formentligt ikke som en overraskelse for de fleste, at størstedelen af globale aktier er faldet i 2020. Dog er det ikke tilfældet med Amazon, som fortsat stortrives. Ikke engang en verdensomspændende kan stoppe momentum med disse aktier.

I starten af året kunne du have nøjes med at betale under 1.900$ pr. Amazon aktie. På nuværende tidspunkt, i september 2020, koster selv samme aktie mere end 3000$. Tænk sig, hvis du havde lavet en investering i starten af året, og du havde holdt din aktie gennem hele pandemien, så kunne du nu have set frem til et afkast på 58%.

Det er svært at forestille sig, at Amazon’s lykke vender på et tidspunkt snart. Ikke mindst fordi Amazons grundlæggende detailhandel vokser hvert år, men også fordi Amazon er involveret i mange forskellige, innovative produkter og services. Det inkluderer bl.a. den stadigt vækstende Amazon Prime abonnementsmodel, såvel som banebrydende teknologier såsom Cloud Computing og kunstig intelligens.

2. Boohoo – Fang nedgangsperiode før LSE-noteringen (AIM)

Der er meget få succesfulde, AIM-noteret historier magen til Boohoo’s. Boohoo, en online detailhandel, som blev lanceret i 2006, og sluttede sig til AIM så sent som i 2014. Dengang var prisen på Boohoo’s aktier omkring 70p, hvilket placerede aktien som en højrisiko investering.

Siden da er det kun gået op og op og op for Boohoo. Tilbage i juni nåede aktierne toppen med 443p. Boohoo’s stigende succes repræsenterer en 6-årig stigning på 532%. På den ene side er det usandsynligt, at du igen kommer til at se så store afkast fra Boohoo indenfor så kort en tidsperiode.

Når alt kommer til alt, så har Boohoo allerede en markedsværdi på mere end £3.3 billioner, hvilket placerer selskabet i FTSE 100. Den nylige nyhedsskandale, omkring at Boohoo skulle stå bag fabrikker med ekstremt dårlige arbejdsvilkår, fik selskabets aktiekurs til at styrtdykke i sidste måned.

Aktiekursens fald var så markant, at du i august 2020 kan købe selskabets aktier for 262p. Før skandalen var Boohoo’s aktier på en opadgående kurs, og der gik rygter om en forestående overgang fra AIM til den primære London Stock Exchange. Ultimativt, hvis du tror på, at Boohoo’s aktiekurs kun vil være kortvarigt nedadgående, så har du nu muligheden for at investere i selskabet med en fordelagtig rabat.

3. AstraZeneca – Er denne aktie immun overfor en verdensomspændende krise? (London Stock Exchange)

Hvor de globale aktiemarkeder typisk bevæger sig i tandem med hinanden, så er der visse industrier og sektor, som synes at være immune overfor økonomisk recession. Det er især det farmaceutiske område, der står i spidsen for det, hvor særligt AstraZeneca igen og igen belønner deres aktionærer gennem både dårlige og gode tider.

Det fremgår tydeligt af den aktuelle aktiekurs på 8.200p, hvilket er lidt over fem gange selskabets samlede salgsprognoser for 2020. Der er selvfølgelig nogle, der vil argumentere for, at det er dyrt, men AstraZenecas aktionærer klager ikke. For eksempel, havde du købt aktier for 12 måneder siden, skulle du have betalt 6250p.

Hvis vi spoler frem til i dag, hvor de selv samme aktier er værd 8200p, så repræsenterer det en år-til-år stigning på 31%. Det inkluderer ovenikøbet ikke de stabile udbyttebetalinger, som AstraZenecas aktionærer har modtaget, hvilket har været tilfældet i mange, mange år.

Ultimativt, hvis du er på udkig efter stærke udbytteaktier, der ser ud til at have redskaberne til at lykkedes, uanset hvilken tilstand den globale økonomi befinder sig i, så er AstraZeneca værd at overveje.

4. Tesla – Fang dette voksende selskab, mens du stadig kan.

Mens vores liste over bedste aktier at købe hidtil har fokuseret på det korte- og det mellemlange sigte, så er dette specifikke selskab en langsigtet investering. Tesla, en amerikansk el-bilproducent, har kun lige startet sin virksomhedsrejse. Hvis du havde købt Tesla-aktier for fem år siden, så havde du betalt 262$ pr. aktie.

I juni 2020 nåede Tesla-aktien sit højeste med en pris på 935$. Det vil sige, at selskabet har en markedsværdi på $173 billioner, og mange hævder, at det kun er en brøkdel af, hvad selskabet bliver værd i de følgende år.

Denne hårde stigning forstærkes yderligere, hvis man overvejer hvilke andre satsninger, Tesla står bag, der hver især bygger på vedvarende, bæredygtige og banebrydende teknologier. I spidsen for disse satsninger er vedvarende solenergi løsninger, som formentligt kommer til at dominere energiindustrien i den nærmeste fremtid.

Selvom Tesla endnu er for ungt et selskab til at udstede udbytteaktier, er det langt fra sikkert, at det bliver ved med at være tilfældet.

5. ZOOM – Op til 252% på kun 14 måneders handel (NASDAQ)

Ligesom med Tesla, så er ZOOM endnu en opadgående aktie, som er værd at holde øje med. Selskabet blev offentligt i april 2019, så du har stadigvæk mulighed for at være med på selskabets tidlige rejse. Dem, der var kloge nok til at købe aktier i ZOOM, dengang selskabet blev noteret, betalte omkring $60-mærket.

I dag er de selv samme aktier værd $219, hvilket repræsenteret en 14 måneders stigning på 252%.

Hvis du ikke allerede havde hørt om ZOOM ved årsskiftet, så er det stort set uundgåeligt, at du ikke har hørt navnet under corona-pandemien. Selskabet tilbyder nemlig ansigt-til-ansigt software, der giver brugerne mulighed for at videokonferere med hinanden.

ZOOM har vist sig at være en yderst gavnfuld måde, hvorpå mennesker kunne holde sig i kontakt med hinanden under lockdown – både på det professionelle og det personlige plan. Hvis du er overbevist om, at fremtidens beskæftigelse bevæger sig i retning af “The Gig Economy”, så har ZOOM formentligt en vigtig rolle at spille på det område.

6. Royal Mail – Er disse britiske aktier simpelthen for billige til at afvise? (London Stock Exchange)

Det har været noget af en rutsjebanetur for Royal Mails aktionærer siden selskabet blev offentligt i 2013. Hvis vi går tilbage til postselskabets IPO-notering i 2013, ramte den overtegnede aktiemarkedet med en værdi på 330p. Da handelsdagen sluttede lukkede aktien med en værdi på 455p.

Denne opadgående kurs fortsatte indtil 2018, hvor aktierne nåede deres højest med 613p. Sidens aktiekursens højdepunkt i 2018 er værdien på Royal Mails aktier desværre gået i den modsatte retning. Når det så er sagt, så er det selvfølgelig ikke kun nedgang, særligt ikke hvis du endnu ikke har investeret i Royal Mail. Tværtimod vil nogle hævde, at med den aktuelle aktiekurs er der mulighed for at gøre en rigtig god handel.

Aktierne ramte deres hidtil laveste pris på 125p i april 2020, hvilket giver god mening, hvis man tager Covid-19s indflydelse på den britiske portosektor med i betragtning. Ikke desto mindre fik aktierne hurtigt kæmpet sig tilbage på en værdi på 173p, hvilket repræsenterer en stigning på 38% på kun to måneder. Selvom det endnu er svært at forudsige, hvad de langsigtede betingelser bliver for Royal Mail, så er aktiekursen værd at holde øje med ud fra et kort eller mellemlangt sigte.

Ultimativt, hvis Royal Mail igen bliver i stand til at opnå en værdi på 250p, som aktiekursen nåede i december 2019, så ville det ud fra den nuværende kurs betyde en stigning på 44%.

7. British American Tobacco – Den bedste britiske udbytteaktie at investere i (London Stock Exchange)

British American Tobacco er en afgørende spiller indenfor den globale tobaksindustri, hvor mærker såsom Pall Mall, Dunhill og Lucky Strike fører vej.

Selvom det britiske kraftværk har haft en frugtbar tid på London Stock Exchange, hvor aktionærer med jævne mellemrum blev belønnet igennem årtier, så vendte lykken for selskabet i 2017.

Med en maksimalværdi på 5383p i juni samme år, faldt aktierne til 2542p i 2019. Ikke desto mindre har aktierne siden da stabiliseret sig, og selskabet betaler ovenikøbet nogle af de højeste udbyttebetalinger på det danske aktiemarked. Ved den seneste distribution gav det et udbytte på 7.2%. BAT har i 20 år i træk øget deres udbyttebetalinger – selv i hårde perioder såsom perioden 2017-2019.

Med det in mente så kunne BAT være en god tilføjelse til din aktieportefølje af to årsager. For det første har du mulighed for at købe aktier i BAT til en fordelagtig pris på 3000p. For det andet har du mulighed for at købe aktier i et selskab, som har en lang historik med at betale et generøst udbytte til selskabets aktionærer.

8. Facebook – Ingen dividends men stort potentiale (NASDAQ)

Selvom du ikke nåede at investere i Facebook til den oprindelige aktiekurs, så er det endnu ikke for sent at købe aktier i selskabet til en attraktiv pris.

Selskabet er vokset med exceptionel fart, siden det blev børsnoteret i 2013, og på trods af at det gigantiske sociale medie har haft en del privatlivsrelaterede skandaler, så ser fremtiden lys ud. På nuværende tidspunkt har Facebook 2,6 billioner månedlige, aktive bruger, hvilket udgør en stigning på 11% over de seneste 12 måneder.

Med det in mente så er den aktuelle markedsværdi på $651 billioner kun en brøkdel af, hvad selskabet kan risikere at blive værd i de følgende år. På den anden side mangler Facebook stadigvæk at betale udbytte til aktionærer, men det kunne være, at det var noget, selskabet snart tog op til overvejelse.

9. Tesco – Stabil aktiekurs med et sundt udbytte (London Stock Exchange)

Tesco’s aktier har ikke rigtig rykket sig de sidste fem år. Tilbage i juni 2015 kostede en aktie i den britiske supermarkedgigant 210p. I dag koster selv samme aktie 225p. Det repræsenterer altså en stigning på kun 7.1%.

Hovedpointen med at investere i Tesco er, at selskabets historik viser, at der betales et sundt udbytte til aktionærer. Den seneste distribution gav et udbytte på 4%.

Ultimativt, selvom Tesco oplever stigende konkurrence fra rivaler såsom Aldi og Lidl, så sidder selskabet stadigvæk på størstedelen af det britiske grøntsagsmarked.

Med det i tankerne kunne Tesco være en god tilføjelse til din aktieportefølje, hvis du er på udkig efter stabile udbytteaktier.

10. Upwork – Køb aktier i fremtidens beskæftigelse (NASDAQ)

Upwork er en online platform for freelancere, der matcher talentfulde digitale freelancere med kunderne. Freelanceportalen indeholder alt lige fra forfattere, web-designere, udviklere, kunstnere, revisorer og meget mere. Grunden til at Upwork placerer sig på listen over bedste aktier at købe skyldes, at freelance-økonomien vækster.

Faktisk afslørede corona-lockdown, at behovet for at arbejde på det digitale marked er blevet større. Netop derfor er det værd at tage et kig på Upwork. Bedst af alt så er det i øjeblikket billigt at handle med selskabets aktier sammenlignet med prisen pr. aktie, da selskabet blev børsnoteret i oktober 2018. Hvor aktierne i oktober 2018 blev udstedt til en aktiekurs på $15, så kan du i dag nyde godt af en rabat på 21% og købe aktier til 11.84$ pr. aktie.

Hvordan du køber de bedste aktier nu

Hvis du er interesseret i at købe aktier i et af de ovennævnte selskaber, så er du nødt til at benytte en online børsmægler. De fleste uerfarne investorer benytter eToro af adskillige årsager:

 • Du kan købe aktier uden at betale en krone i kommission
 • Du kan nøjes med at købe aktier for $50 pr. handel
 • Det er nemt at indbetale penge med et debet-/kreditkort, bankoverførsel eller e-wallet
 • Handelsplatformen er designet, så den er nem at bruge, uanset hvor meget erfaring du har med aktiehandel
 • Platformen er FCA-reguleret

Sådan kommer du i gang med at købe aktier hos eToro

Step 1: Åben en konto

Som det første skal du gå ind på eToros hjemmeside og trykke på ‘åben en konto’. Når du har gjort det, vil du blive bedt om at indtaste nogle personlige informationer såsom dit fulde navn, hjemmeadresse, fødselsdato og kontaktinformationer. Du vil også blive bedt om at vælge et brugernavn og et kodeord.

Step 2: Upload ID

Udover at være reguleret af FCA, så er eToro også reguleret af ASIC (Australia) og CySEX (Cypern), af den grund er det påkrævet, at hver bruger uploader legitimation. Det eneste, du skal gøre, er at uploade et kopi af dit britiske pas eller kørekørt samt en nylig forbrugsregning eller et bankkontoudtog for at verificere din adresse.

Step 3: Indbetal penge

Nu vil du blive bedt om at indbetale penge. eToro accepterer mange forskellige betalingsmåder, såsom:

 • Debet kort
 • Kredit kort
 • Bankoverførsel
 • Paypal
 • Skrill
 • Neteller

Der er et minimumsindskud på $200 (cirka £160). Din indbetaling vil automatisk blive konverteret til amerikanske dollars mod et konverteringsgebyr på 0,5%. Det giver dig adgang til både britiske og internationale markeder.

Step 4: Køb aktier

Lige så snart pengene er gået ind på din konto, kan du begynde at handle med aktier. Hvis du ved, hvilket af de ovenstående selskaber du godt kunne tænke dig at købe aktier i, så indtaster du blot navnet på selskabet i søgefeltet øverst på skærmen, og så klikker du på “Køb”. I det nedenstående eksempel er vi interesseret i at købe aktier i BP.

Du vil nu se en boks, hvori du skal indtaste hvor meget, du gerne vil købe aktier i selskabet for. Du skal angive hvor mange amerikanske dollars, du gerne vil købe for og ikke antallet af aktier, du gerne vil købe. Som vi har nævnt tidligere, så kan du nøjes med at købe aktier i et selskab for $50 hos eToro. Så du behøver ikke at købe en hel aktie, hvis aktien koster mere end $50.

Til sidst trykker du på “Åben handel” for at afslutte investeringsprocessen.

Hvordan man analyserer hvilke aktier, man bør købe

Hvis du er ny indenfor investeringskulturen, så er det rigtig vigtigt, at du lærer, hvordan du selv kan undersøge, hvilke aktier der er gode at købe, så du ikke kun køber aktier ud fra andres råd og anbefalinger. Ved selv at være i stand til at analysere aktier, har du bedst mulighed for at vurdere om selskabet udgør en bæredygtig, langsigtet investering.

Du kan læse mere om, hvordan man udvælger aktier her.

De bedste aktier at købe i dag – dommen

Selvom store dele af de globale aktiemarkeder – både i Danmark og internationalt – er ved at komme sig over masseudbydelsen tilbage i marts, så er der stadigvæk mulighed for at lave nogle attraktive handler.

Selvom nogle af selskaberne på den ovenstående lister er centreret omkring kort- og mellemsigtede investeringer (Royal Mail og Tesco), så er der også andre, der fokuserer mere på langsigtede investeringer (Tesla og Amazon).

Når det er sagt, så er det af stor, afgørende betydning, at du laver din egen undersøgelse af de aktier, du er interesseret i, inden du køber. Synspunkterne i denne artiklen er udtryk for skribentens egen holdning, og der gives ingen garanti for, at de ovennævnte selskaber vil øge værdien af din formue.

eToro – køb aktier uden kommission

Ansvarsfraskrivelse: Investering i aktier medfører en risiko for tab af frie midler og er derfor ikke egnet for alle investorer. Du bør nøje overveje dine investeringsformål, grad af erfaring samt din risikovillighed, før du træffer beslutningen om at købe aktier. Det vigtigste er, at du ikke investerer penge, du ikke har råd til at tabe.