De bedste danske børsmæglere og aktiehandelsplatforme

Er du bosat i Danmark, og er du på udkig efter nogle aktier for begyndere at investere i? Der findes hundredvis af online, FCA-regulerede børsmæglere, som giver dig adgang til at handle med aktier nemt og enkelt. Selve processen tager typisk kun nogle få minutter, det eneste du skal gøre, er, at åbne en konto, indbetale penge og så vælge hvilke gode aktier, du gerne vil købe.

I denne guide vil vi undersøge nogle af de bedste danske børsmæglere i 2020. Undersøgelsen dækker over nøglepunkter såsom gebyrer, handelskommissioner, omsættelige aktier, kundeservice, brugervenlighed og regulering.

Top 6 over bedste børsmæglere 

Hvis du ikke har tid til at læse guiden grundigt, så får du her en liste og de bedst rangeret børsmæglere i Danmark.

 1. eToro – Social- og copy trading-mægler med 0% i kommission
 2. Capital.com – CFD-mægler med AI-handel og mere end 2000 aktier
 3. FXCM – Erfaren børsmægler med MetaTrader 4
 4. Plus500 – CFD-handelsplatform med få udgifter
 5. IG – Aktiemægler med mere end 10.000 aktier
 6. DEGIRO – Populær aktiemægler med et stort udvalg af internationale aktier

Bedste børsmæglere/ aktiehandelsplatforme i 2020

Med hundredvis af forskellige, danske børsmæglere på markedet, har det aldrig før været så udfordrende at finde ud af, hvilken mægler man skal oprette sig hos. For eksempel kan en handelsplatform sagtens skille sig ud ved at tilbyde lave omkostninger, men det er ikke sikkert, at selv samme mægler giver adgang til at handle med internationale selskaber.

Med det i tankerne finder du herunder en liste over bedst rangerede, danske børsmæglere i 2020. Hver af de nedenstående mæglere er regulerede og giver dig mulighed for at indbetale penge med forskellige danske betalingsmetoder, derudover tilbyder de kundeservice i højeste klasse.

1. eToro – Bedste allround, danske børsmægler

Hvis du er på udkig efter en danske børsmægler, der kan sætte flueben ud for alle de rigtige bokse, så er eToro det rette valg. Først og fremmest er eToro en børsmægler, der giver dig mulighed for at investere i traditionelle aktier uden at betale kommission eller handelsgebyr. Det eneste gebyr, du skal betale, er det gebyr, der er på spredningen. Så længe du ikke anvender gearing eller short-sell, har du krav på udbytte, hvis og når selskabet udbetaler dette. Så længe du ikke anvender gearing eller short-seller dit valgte selskab, vil du være mere berettiget til udbytte, når bliver udbetalt.

I forhold til markeder så har eToro mere end 800 aktier. Det inkluderer bl.a. store selskaber, som er noteret på London Stock Exchange såvel som amerikanske selskaber. Du kan købe aktier i selskaber såsom Apple, Facebook og Microsoft uden at betale gebyrer. Hos eToro finder du også mange andre markeder – 17 i alt – heriblandt Australien, Canada, Sverige, Tyskland og mange flere. Hvis du er interesseret i andre investeringsformer, så giver eToro dig også adgang til fonde og ETF’er.

Det, vi også godt kan lide ved eToro, er, at platformen har en copy trading-funktion. For dem, der ikke ved det, så giver denne funktion dig mulighed for at kopiere erfarne investorers handler og tjene en passiv indkomst. Der er ovenikøbet ingen ekstra omkostninger ved at benytte denne funktion. I forhold til at komme i gang, så tager det kun nogle få minutter at åbne en konto hos eToro. Du kan indbetale penge uden at betale gebyrer med et debet- eller kreditkort, e-wallet eller med en bankoverførsel.

Minimumsindskudet er $200, hvilket svarer til cirka £160. Hos eToro er din balance angivet i amerikanske dollars, og din indbetaling vil blive konverteret til amerikanske dollars med et konvertingsgebyr på kun 0,5%. Til gengæld får du adgang til både danske og internationale børsmarkeder. Det er også værd at bemærke, at du kan indbetale op til 2000€ (cirka 1800£) uden at skulle uploade legitimation lige med det samme.

Sidst men ikke mindst, så er eToro reguleret af FCA, hvilket betyder, at din formue er opbevaret trygt. Du drager stor fordel af FSCS-beskyttelsen, som dækker dig med op til 85000£ i tilfælde af at mæglere ophører med at eksistere. Faktisk vil du drage fordel af FSCS’ beskyttelse – hvilket dækker op til de første £85,000 i tilfælde af, at mægleren ophører med at eksistere.

eToro gebyrer:

Kommission 0%
Indbetalingsgebyr Gratis
Udbetalingsgebyr $5
Gebyr ved inaktivitet $10 om måneden efter 12 måneder inaktivitet

Fordele:

 • Enormt brugervenlig, online børsmægler
 • Køb aktier uden at betale kommission eller handelsgebyr
 • Mere end 800 aktier at vælge mellem på det britiske og internationale marked
 • Indbetal penge med et debet-/kreditkort, e-wallet eller bankoverførsel
 • Mulighed for copy trading
 • FCA og FSCS beskyttelse

Ulemper

 • Ikke egnet til avancerede investorer, der gerne vil udøve tekniske analyser

2. Capital.com – Handel med mere end 200 aktier med stramme spreads

Capital.com er en CFD-mægler, der tilbyder et fantastisk udvalg af aktier. Der er mere end 2000 tilgængelige aktier fra både britiske og amerikanske aktiemarkeder, så du har et hav af handelsmuligheder hos Capital.com.

Når du køber CFD-aktier hos Capital.com skal du ikke betale kommission, og spredningerne er nogle af de meste konkurrencedygtige på markedet. Capital.com egner sig både til begyndere og erfarne investorer grundet mæglerens mange ressoucer og redskaber.

Til nye investorer tilbyder Capital.com et stort udvalg af uddannelsesmuligheder og handels-guides, der skal hjælpe dig med at lære processen. Der findes endda en seperat, uddannelses-app, som kan hjælpe dig med at lære de grundlæggende strategier og handelsteknikker.

For mere erfarne investorer tilbyder Capital.com en unik AI assistent. AI scanner markedet hver morgen for at finde potentielle handelsmuligheder baseret på dine præferencer. Det gør det til et meget praktisk redskab at gøre brug af.

Hos Capital.com er der samtidig et meget avanceret, indbygget kort som inkluderer mere end 75 teknologiske indikatorer heriblandt risikoadministreringsredskaber, som du kan bruge til at guide din handel.

Capital.com gebyrer:

Kommission 0% (spreads på CFDer)
Indbetalingsgebyr Gratis
Udbetalingsgebyr Gratis
Gebyr ved inaktivitet $10 om måneden efter 12 måneder med inaktivitet

Fordele:

 • Handel med hundredevis af britiske og amerikanske aktier
 • Uddannelses-app for nye handlende
 • AI-assistent, der kan identificere svage point
 • Handelsforslag bliver genereret dagligt
 • Fremragende kortlægning og analyse-interface
 • 100% kommissionsfri handel

Ulemper

 • Kan ikke oprette kundespecificeret handelsstrategier

3. FXCM – Anerkendt dansk mægler med MetaTrader 4

FXCM bedre kendt som Forex Capital Market er en etableret aktie og CFD-mægler. Denne mæglervirksomhed blev grundlagt tilbage i 1999, så det er en af de mest erfarne handelsplatforme og blandt en af de mest populære mæglere i Danmark.

FXCM tilbyder et stort udvalg af finansielle aktiver i form af CFD’er inklusiv aktie-CFD’er. Gebyrerne er meget konkurrencedygtige, og der er ingen kommissionsgebyr. Der er samtidig stramme spreads, så du behøver ikke at sprænge banken for at handle hos FXCM.

Som handlende hos FXCM har man et stort udvalg af platform. Mæglerens egen foretrukne platform, Ninja Trader, er den mest populære MetaTrader 4. Begge giver adgang til avanceret handel-, analyse- og risikoadministreringsredskaber. Der er også et stort udvalg af uddannelses-, forsknings- og indsigtsressourcer tilgængelige hos FXCM, så det er en god mulighed for alle investorer.

FXCM har et lavt minimumsindskud på kun 50£, så du kan komme i gang med aktiehandel for begyndere uden en stor formue. Du har også mulighed for at prøve kræfter med platformen helt gratis med en FXCM demo-konto. Hvis du vil investere i aktier på mobilen, kan du gøre det via FXCM-appen.

FXCM gebyrer:

Kommission 0% (spreads på CFD’er)
Indskudsgebyr Gratis
Udbetalingsgebyr $5
Gebyr ved inaktivitet $50 om året efter 12 måneder inaktivitet

Fordele:

 • Understøtter MetaTrader 4 og Ninja Trader
 • En anerkendt og erfaren mægler
 • FCA-licens
 • Handel på mobilen
 • Ingen kommissionsgebyr og stramme spreads

Ulemper:

 • Kun CFD’er
 • Færre aktier end andre mæglere

4. Plus500 – Kommissions-fri aktie-CFD handelsplatform

Plus500 er en CFD-udbyder, som giver dig mulighed for at handle med tusindvis af finansielle instrumenter. Platformen henvender sig til jer, der ønsker at få eksponering på markederne på kortsigtet-basis. Det skyldes, at du ikke ejer den underliggende aktie hos Plus500, da du handler med CFD’er. Til gengæld får du en masse andre fordele, for eksempel giver Plus500 dig mulighed for at handle med aktie-CFD’er med gearing.

Det betyder, at du kan handle med mere, end hvad du har på din konto. Med en grænse på 1:5 for detail-handlende (og mere for andre aktivklasser) kan en indbetaling på 200£ give dig adgang til at handle med aktie-CFD’er for 1000£. Derudover giver Plus500 dig mulighed for at indtage købs- og salgspositioner. Hvis du eksempelvis synes, at Barclays var overvurderet, så har du mulighed for at placere en salgsordre. Hvis Plus500 lyder som noget for dig, så er det heldigvis nemt at komme i gang hos CFD-udbyderen. Du skal blot udfylde et online ansøgningsskema og indbetale et indskud på minimum 100£.

Det kan du gøre via et dansk debet- eller kreditkort, PayPal eller en bankoverførsel. Der er ingen gebyrer ved indbetaling eller udbetaling hos Plus500. Endnu bedre er det, at Plus500 heller ikke opkræver et handelsgebyr. Det eneste gebyr, du skal betale, når du køber og sælger dine CFD-instrumenter er spredningen. Plus500 UK Ltd er autoriseret og reguleret af FCA.

Plus500 gebyrer:

Kommission 0% (spreads på CFDer)
Indbetalingsgebyr Gratis
Udbetalingsgebyr Gratis
Gebyr ved inaktivitet $10 pr. kvartal efter 3 måneder inaktivitet

Fordele

 • Kommission-fri CFD platform – Du betaler kun spredningen
 • Tusindvis af finansielle instrumenter tværs over forskellige markeder
 • Detail-kunder kan handle med aktie-CFD’er med gearing up til 1:5
 • Du kan short-sell en aktie-CFD, hvis du tror, at værdien vil faldt
 • Det tager kun et øjeblik at åbne en konto og indbetale penge

Ulemper

 • Kun CFD’er
 • Egner sig bedst til erfarne investorer

5. IG – Troværdig dansk handelsplatform med konkurrencedygtige gebyrer

IG er en veletableret, dansk børsmægler, der tilbyder et stort udvalg af forskellige aktieklasser. Det inkluderer både traditionelle aktier såvel som CFD’er i form af indekser, renter, fonde, råvarer og kryptovalutaer. IG tilbyder også spredte betting-tjenester, hvilket er værd at overveje, hvis du vil drage fordel af skattefri gevinster. I forhold til priser er IG en variabel model, der bliver mere konkurrencedygtig, for hver gang du handler.

For eksempel hvis du laver mindre end to handler pr. kalendermåned, så betaler du et fast gebyr på £8. Hvis du laver tre handler eller mere, så bliver gebyret reduceret til £3. Det gør IG til en af de billigste aktiehandelsplatforme i Danmark. Hvis du er på udkig efter at handle med internationale aktier, så er der et gebyr på 0.02$ for hvert handel, du laver med et amerikansk selskab. Der er samtidig en minimumskommission på 15$, så det er kun en god mulighed, såfremt du ønsker at investere større beløb.

Udover det traditionelle aktiemarked, så giver IG dig også adgang til gearing og short-selling. Det er også værd at bemærke, at IG er reguleret på forskellige områder. Udover den afgørende FCA-licens, er IG også reguleret i Australien, Schweiz, USA, Japan, Singapore m.fl. Hvis IG lyder som noget for dig, så kræver det et minimumsindskud på £250 at komme i gang.

IG gebyrer:

Kommission Danske aktier: £3 hvis der er lavet mere end tre handler den forgange måned, £8 hvis der er lavet to eller færre handler. Amerikanske aktier er gratis, hvis der er lavet tre handler den forgange måned. £10 hvis der er lavet færre handler. Alle andre aktier 0.1% ved minimum 10 EUR.
Indbetalingsgebyr Gratis
Udbetalingsgebyr Gratis
Gebyr ved inaktivitet £12 om måneder efter 2 års inaktivitet

Fordele:

 • Anerkendt og erfaren dansk børsmægler med et godt ry
 • God handelsservice
 • Gearing og short-selling er også muligt
 • Spread-betting og CFD-produkter
 • Adgang til både danske og internationale markeder
 • God undersøgelsesafdeling

Ulemper:

 • Minimumsindskud på £250
 • Amerikanske aktier har et minimum kommisionsgebyr på $15

6. DEGIRO – Den bedste indenfor international handel

Hvis du ønsker at diversificere din aktieportefølje ved at investere i virksomheder fra forskellige lande, så er det værd at undersøge mulighederne hos DEGIRO. DEGIRO er en FCA-reguleret mægler med et stort udvalg af aktier fra forskellige børser.

Udover nogle af de største markeder i Storbritannien, USA og Japan har du også adgang til mindre likvide børser. Du køber aktier i traditionel forstand, hvilket betyder, at du har ret til udbytte, hvis eller når det udbetales.

DEGIRO er bedst kendt for at tilbyde en lav gebyrstruktur på sine aktier. Det udgør kun £1.75 +0.014%, hvis du køber britiske aktier og maksimalt £5 pr. handel. Hvis det er amerikanske aktier, du er på udkig efter, så koster det kun £0.50 + $0.004 pr. handel. Vi kan også godt lide DEGIRO, fordi platformen giver dig mulighed for at købe og sælge en ETF pr. måned uden at betale kommission. Herefter bliver gebyret udregnet således: £2 + 0.03% pr. handel.

På den modsatte side, så tager det lidt længere tid at komme i gang med investering i aktier hos DEGIRO sammenlignet med andre platforme. Det skyldes, at det kun er muligt at indbetale penge via en bankoverførsel. Derudover aktiveres din konto ikke, førend pengene er på kontoen, og det kan tage flere dage. Derfor, hvis du er på udkig efter at købe aktier i Danmark nu og her, så vil du være nødt til at vælge en børsmægler, der tilbyder øjeblikkelige indbetalinger med debet-/kreditkort.

DEGIRO gebyr:

Kommission £1.75 + 0.014% – maksimalt £5
Indbetalingsgebyr Gratis
Udbetalingsgebyr Gratis
Gebyr ved inaktivitet Gratis

Fordele:

 • Meget lave gebyrer ved køb og salg af aktier
 • Tusindvis af aktier fordelt over forskellige internationale markeder
 • En gratis ETF-handel om måneden
 • Tilbyder også obligationer og fonde
 • Godt ry
 • Nyt design på hjemmesiden, hvilket gør det nemmere at investere

Ulemper:

 • Det kan tage flere dage at oprette en konto
 • Tager ikke imod indbetalinger med betalingskort eller e-wallets

Andre danske børsmæglere, der er værd at overveje

Som vi kort har været inde på tidligere, så findes der hundredvis af danske børsmæglere, som er aktive i den digitale arena. Vi har allerede diskuteret nogle af de mest populære platforme i 2020, men der findes mange andre, som også er værd at overveje.

Det inkluderer følgende:

 • Hargreaves Lansdown: Hargreaves Lansdown er uden tvivl en af de mest anerkendt børsmæglere. Her får du adgang til både danske og internationale aktier såvel som obligationer, ETF’er og gensidige fonde. Mægleren er kendt for at tilbyde en af de bedste aktieundersøgelsesplatforme og massevis af uddannelsesmateriale. Til gengæld er Hargreaves Lansdown lidt dyr med handelsgebyr op til £11.95 pr. handel.
 • Share Centre: Share Centre er en populær børsmæglere blandt førstegangsinvestorer. Det skyldes, at hele processen med at oprette en konto samt at købe og sælge aktier er utrolig nemt. Gebyrerne kan til gengæld være lidt dyre, hvis du kun er interesseret i at investere mindre beløb. Der er et gebyr på £7.50 pr. handel med aktier for under £750. Herefter betaler du 1%.
 • Halifax: Halifax tilbyder også aktiehandelservices, og du behøver ikke oprette en konto hos banken for at være berettiget. Du får adgang til bunkevis af danske selskaber, og købsprocessen er simpel for investorer med forskellig grad af færdigheder. Der er et fast handelsgebyr på £12.50, for hver handel du laver.
 • Fineco: Fineco Bank er en italiensk, finansiel institution, som også tilbyder aktiedeling og handelsservices til danske investorer. Selvom du måske aldrig har hørt om platformen, så er det faktisk en af de billigste. Du betaler kun £2.95 i gebyr pr. handel, og så får du adgang til både danske og internationale markeder.

Hvad er en online børsmægler?

Hvis du gerne vil købe og sælge aktier, så har du brug for en online børsmægler. Også kendt som en aktiedelingsplatform. Med en online børsmægler har du mulighed for at investere i hundredvis af britiske og internationale selskaber hjemme fra din egen stue.

Når du har fundet en aktie, som du er interesseret i at købe, så skal du bare beslutte dig for, hvor mange aktier du gerne vil købe, og så bliver midlerne trukket fra din kontobalance.

Nu har du fuldt ejerskab over aktien, indtil du beslutter dig for at sælge. Bedst af alt er, at et eventuelt udbytte fra dit valgte selskab bliver tilføjet direkte til din mæglerkonto.

Det giver dig samtidig mulighed for at geninvestere udbyttet i andre selskaber, eller du kan få pengene udbetalt til din bankkonto. Med en online børsmægler er der ikke længere grund til at snakke med en børsmægler i telefonen, alting foregår nemlig online.

Hvordan fungerer online handelsplatform?

Selve investeringsprocessen kunne ikke være nemmere med en online børsmægler. Først og fremmest skal du oprette en konto hos den valgte mægler. Det er vigtigt at sikre sig, at platformen har en FCA-licens. Det tager som regel kun et øjeblik at oprette sig, og det kræver blot, at du udfylder nogle personlige information såsom dit fulde navn, hjemmeadresse, fødselsdato og kontaktinformationer.

Herefter vil du blive instrueret i, hvordan du uploader nogle verificerende dokumenter. De skal bruges til at sikre, at du er den, du siger, du er. Lige så snart din konto er blevet verificeret, kan du indbetale penge. De fleste online handelsplatforme, som vi har anbefalet, understøtter indbetalinger med britiske betalingskort eller bankoverførst. Du har som regel også mulighed for at indbetale med en e-wallet såsom Paypal.

Lige så snart der er penge på din aktiemæglerkonto, kan du komme i gang med at investere i aktier. Medmindre du bruger gensidige fonde vil du være nødt til selv at vælge, hvilke selskaber du vil investere i. Når du ved, hvilke aktier du gerne vil købe, så skal du vælge, hvor mange aktier du vil købe. Den gode nyhed er, at det er ikke længere påkrævet, at du køber en hel aktie, ‘whole shares’, så du kan nøjes med at investere så lidt, du har lyst til, så længe det opfylder mæglerens krav om minimumsstørrelsen på investeringer.

Gebyrer hos danske børsmæglere – Hvad du behøver at vide

Når det handler om gebyr, så er de danske handelsplatforme selvfølgelig interesseret i at tjene penge. Derfor vil du altid skulle betale et gebyr på den ene eller anden måde. Den præcise gebyroversigt varierer fra mægler til mægler, og dit valg bør afhænge af, hvor ofte du har planer om at handle.

For eksempel hvis du er på udkig efter at købe aktier, som du kan beholde i et vist antal år, så er det bedste valg eToro. Denne platform opkræver nemlig ingen gebyrer. Hvis du er mere interesseret i at lave kortsigtede investeringer, så er Plus500 den bedste mulighed.

I andre tilfælde et Nutmeg for eksempel passende, hvis du er interesseret i at investere i forudlavede porteføljer, så skal du kun betale et årligt gebyr på 0.45%. Handelsplatforme såsom IG gør tingene en smule anderledes – her vil du blive opkrævet et fast gebyr uafhængigt af, hvor stor din ordre er. Det er derfor en oplagt løsning, hvis du gerne vil handle med større beløb.

For at give dig en idé om, hvad du formentligt skal betale i 2020, så se den nedenstående sammenligningstabel.

Gebyr hos britiske børsmæglere Gebyr Pr. handel Årligt gebyr Konverteringsgebyr
eToro Gratis Gratis 0.50%
Plus500 0% Kommission Gratis 0.50%
IG £3 eller £8 £24 pr. kvartal ved mindre end tre handler 0.50%
Hargreaves Lansdown £5.95 – £11.95 Gratis 0.25% to 1%
Barclays £6 0.2% (£48 min.) N/A
Interactive Investor Fra £3.99 Fra £9.99 pr. måned 1%

Gebyr for valutaomregning

Som du kan se i den ovenstående tabel, så opkræver de fleste danske børsmæglere et konverteringsgebyr. I langt de fleste tilfælde bliver gebyret opkrævet, når du køber en international aktie. Med andre ord hvis du er fra Danmark, og du investerer i danske kroner, men du ønsker at købe aktier, der er noteret i USA, så vil den respektive aktie være noteret i dollars. I så fald vil mægleren opkrævet valutaomregningsgebyr, som bliver ganget med værdien af din ordre.

For eksempel:

 • Hvis du vil købe Disney-aktier for 10.000£, som er noteret hos New York Stock Exchange i amerikanske dollars
 • Uanset Disney’s aktiekurs betaler du et gebyr på 0.5% af det beløb, du investerer
 • Gebyret på en investering på £10.000 vil så være £50.

Der er oftest en undtagelse fra ovenstående, eftersom at mæglere såsom eToro vil opkræve konverteringsgebyret på 0.5%, når du laver en indbetaling. Så hvis du indbetaler 1000£, betaler du et konverteringsgebyr på £5. Grunden til det er, at eToro giver dig adgang til mere end 17 forskellige børsmarkeder. Derfor konverteres alle kontokapitaler til amerikanske dollars, så du får ubegrænset adgang til at handle på både danske og internationale markeder.

Aktiehåndtering og aktie-CFD handel

Det er vigtigt, at du kan skelne mellem traditionelle aktiehåndteringssider og aktiehandelssider, da de to aktieklasser er lidt forskellige.

Aktiehåndtering

Når vi snakker om aktiehåndteringsplatforme, så snakker vi om online børsmæglere, der giver dig adgang til at investere i selskaber i traditionel forstand. Hvis du for eksempel køber 10 aktier i BP, så ejer du den underliggende aktie. Hvis og når BP betaler udbytte, så er du som aktionær berettiget til din del. Når du ejer en aktie via en aktiehåndteringsplatform, har du samtidig ret til at deltage i årlige generalforsamlinger og andre vigtige selskabsbegivenheder.

Aktie-CFD handel

Aktiehandel i form af CFD’er (Contracts-for-differences) giver dig mulighed for at spekulere i den fremtidige værdi af et givent selskab uden at tage ejerskab. Det egner sig især til kortsigtede investeringer. Du har eksempelvis mulighed for at tilføje gearing til dine handler, hvilket betyder, at du kan forstærke saldoen på din konto op til 5:1.

Du kan også short-selle selskaber, hvilket betyder, at du tjener penge på at aktiekursen falder. Aktie-CFD handel er også godt til at drage fordel af bittesmå prisændringer, eftersom gebyrer og kommissioner oftest er papirstynde. På den modsatte side er du ikke berettiget til udbytte, når du handler med CFD’er, eftersom du ikke ejer den underliggende aktie.

Danske aktier og aktie-ISA’er

Hvis den børsmægler, du har valgt, giver dig adgang til en ISA, så er det til stor fordel for dig. Fordelen ligger i, at aktier og aktier-ISA’er giver dig mulighed for at investere op til 20.000£ om året – som alle er fritaget for kapitalgevinstskat.

Hvis du ikke bruger din ISA-kvote, så er du nødt til at betale skat af dine årlige gevinster, når du sælger en aktie. Hvis du allerede har en ISA et andet sted, så er der nogle danske handelsplatforme, der tilbyder at overføre dine aktier, uden at du behøver betale et gebyr.

Er mine penge sikret hos en dansk handelsplatform?

Hvis du lige er kommet igang med online investering i aktier, så undrer du dig måske over, om dine penge er sikret eller ej. Som udgangspunkt skal alle britiske børsmæglere være FCA-regulerede, hvilket betyder, at platformen skal leve op til nogle gældende krav om reguleringer, der er blevet installeret for at beskytte dine penge.

Danske børsmæglere skal for eksempel opbevare klientmidler i segregerede bankkonti, så de ikke kan bruge dine penge på at betale deres arbejdskapital. På den måde er dine penge samtidig beskyttet, hvis mæglere skulle gå konkurs. En endnu striksere sikkerhedskonstellation er FSCS (Financial Services Compensation Scheme).

De fleste danske børsmæglere er dækket af FSCS, hvilket betyder, at du er dækket med op til 85.000£, hvis mægleren skulle ophøre med at eksistere. Når det så er sagt, så beskytter FSCS dig ikke mod fejlslåede handler. FSCS beskytter klientmidler mod børsmæglerkonkurs.

Konklusion

Aldrig før har det været så nemt at handle med aktier i Danmark med hundredvis af FCA-regulerede mæglere på markedet. Det betyder, at du kun behøver at åbne en konto, indbetale penge og vælge hvilke selskaber, du vil investere i. Resultatet af et overmættet marked er, at de britiske handelsplatforme bliver stadigt mere og mere konkurrencedygtige på gebyrerne. Vores mest anbefalede børsmægler, eToro, giver dig for eksempel mulighed for at handle med aktier på et kommisionsfrit grundlag. Det bedste af det hele er, at du nemt kan indbetale penge med et debet-/kreditkort eller e-wallet, så du kan købe dine første gode aktier allerede indenfor et par minutter.

FAQs

Hvordan fungerer aktiehandelsplatforme?

Handelsplatformene er essentielt det eneste, der skiller dig fra de aktier, du gerne vil købe. Til gengæld vil de oftest opkræve et gebyr for at håndtere din investering. Når du har valgt den platform, du gerne vil handle hos, kan du investere i aktier på et hvert givent tidspunkt.

Er det sikkert at handle hos danske børsmæglere?

Så længe at den givne børsmægler er reguleret af FCA, behøver du ikke at bekymre dig om sikkerheden. En FCA-reguleret mægler er nemlig påkrævet at opbevare klientmidler i separate bankkonti, der er segregeret fra mæglerens egen konto.

Er børsmæglerne dækket af FSCS?

I de fleste tilfælde tilbyder børsmæglerne samme FSCS-beskyttelse, som du vil få hos en af de store banker. Det betyder, hvis mægleren ophører med at eksistere, så er dine midler dækket med op til 85.000£. Du bør dog undersøge, om dette gør sig gældende for den pågældende mægler, inden du indbetaler penge.

Giver danske børsmæglere mig adgang til internationale markeder?

De fleste, men ikke alle, danske børsmæglere giver dig adgang til handel med internationale selskaber især dem, som er noteret i USA. Det betyder, at du sagtens kan købe aktier hos kendte selskaber såsom Twitter, Ford Motors, Nike og Disney.

Hvad er kravet om minimumsinvestering hos danske børsmæglere?

Minimumsinvesteringskravet varierer fra platform-til-platform. I gennemsnit er det typisk mellem 100-200£.